Комунальна установа
Бориспільської міської ради

Бориспільський Трудовий архів

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2022 рік


Трудовий архів, виконуючи завдання Програми збереження архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду, досягнув позитивних результатів з основних напрямків своєї діяльності.

  1. 1.     Основні організаційні заходи архівних установ. 

Діяла цільова Програма розвитку архівної справи Бориспільської міської територіальної громадиі на 2021-2023 роки затверджена на сесії міської ради.

  1. 2.     Забезпечення збереженості документів, що не належать до національного архівного фонду.

У центрі уваги Трудового архіву залишалися питання забезпечення збереження документів, що не належать до Національного архівного фонду, створення належних умов їх зберігання.

В Трудовому архіві станом на 01.01.2023 року зберігаються документи з кадрових питань (особового складу) 386 фондів, що більше, порівняно з попереднім роком на 12 архівних фондів, всього 23456 одиниць зберігання.

Загальна площа архівосховища складає 68 кв. м., протяжність стелажних полиць – 480 м, ступінь заповнення стелажного обладнання – 100%.

  1. 3.     Державний облік документів, що не належать до НАФ.

У Трудовому архіві у 2022 році продовжувалась робота щодо створення та удосконалення описів.

  1. 4. Формування архівного фонду.

Протягом 2022 року архівом здійснювались заходи щодо поповнення архівного фонду документами з кадрових питань.

 Всі новоприйняті описи справ погоджені експертною комісією, виготовлено картки та топографічні покажчики на всі прийняті фонди.

Трудовим архівом у 2022 році діяла номенклатура на 2022-2026 роки, яка була погоджена Державним архівом Київської області 06 січня 2022 року.

  1. 5.     Використання інформації документів архівного фонду.

Основною формою використання інформації трудових архівів залишалося виконання тематичних запитів та запитів соціально-правового характеру.

         Протягом 2022 року Трудовим архівом виконано 589 запитів із соціально-правових питань, зокрема в більшості запитів – це звернення за довідками про трудовий стаж та заробітну плату, а також підтвердження первинними документами участі в роботі по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у 1986-1990 роках.

Тематичних запитів для підтвердження реорганізації фондоутворювачів було виконано 93. Всі запити виконувалися вчасно та якісно.

         Протягом 2022 року у Трудовому архіві було проведено 177 звірок працівниками Головного управління ПФУ Київської області.

Ведеться робота по створенню та удосконаленню сайту, створення електронних журналів.

 Завідувач                                                                                 Тетяна ФЕСЕНКО